Civic tech project PoliFLW helpt bij het volgen van duizenden lokale politici.

Terwijl op lokale volksvertegenwoordigers een zware verantwoordelijkheid rust doordat gemeenten er steeds meer taken bij krijgen, kampt de journalistiek met te weinig middelen en tijd om deze lokale politici goed te kunnen volgen. Digitale hulpmiddelen kunnen daarbij helpen. Open State Foundation lanceert daarom vandaag het civic tech project PoliFLW.

Met PoliFLW kost het journalisten, lokale belangenbehartigers en minder tijd om de uitlatingen van politieke partijen en politici te volgen. Hiermee helpen we journalisten om grote groepen politici, waaronder meer dan tienduizend lokale volksvertegenwoordigers die normaal niet in beeld waren, gelijktijdig te volgen in wat zij in het openbaar zeggen.

Lees verder op: https://openstate.eu/nl/2018/03/civic-tech-project-poliflw-helpt-bij-het-volgen-van-duizenden-lokale-politici/

 PoliFLW is een systeem ontwikkeld in samenwerking met afstudeerders informatica Joost Rothweiler en Max van Zoest van de Technische Universiteit Delft, onder begeleiding van professor Catholijn Jonker.